Методи інтерпретації рухів людини в системі віддаленого керування елементами розумного будинку - Вінтонович, М. С. (My University, 2024)
Метою роботи є вдосконалення методів інтерпретації рухів людини для управління різними елементами розумного будинку через віддалене керування. Конкретно, мета полягає в створенні системи, яка забезпечує натуральну та ефективну взаємодію людини з розумним будинком шляхом інтерпретації рухів користувача. В рамках роботи були вирішені наступні задачі – розглянуто сенсорні пристрої для реєстрації рухів людини, проаналізовано технології детектування та розпізнавання жестів руки, створено функціональну модель системи розпізнавання жестів, в якій головне дослідження зосереджено на модулі нейромережевого аналізу покращених вхідних даних. Результати проведених досліджень з вдосконалення базових нейромережевих моделей та використання гібридного підходу показали, що досягни найвищої точності розпізнавання жестів рук (розкрита долоня та стиснутий кулак) можливо на 6 шарах при 50 епохах навчання, досягаючи точності в 97% із тестовими стратами у 0,17. Дослідження щодо розташування гаджетів відносно досліджуваного обєкту показало, що діагональне розташування гаджетів із попередньо визначеними технологіями має перевагу перед використанням монотехнології,а також перед використанням паралельного розташування гаджетів із однаковими технологіями на 0.62%. Вирішення цих задач дозволить досягти поставленої мети і розробити систему, яка буде забезпечувати натуральну та ефективну взаємодію людини з розумним будинком через віддалене керування.
Methods for Interpreting Human Movements in Remote Control System for Smart Home Elements
Keywords: детектування; інтерпретація рухів людини; віддалене керування