Адміністративно-правовий механізм інформаційного забезпечення протидії корупції в правоохоронних органах України - Коваленко, Ю. О. (МАУП, 2018)
Дисертаційне дослідження дало змогу комплексно вирішити наукове завдання, котре полягало в необхідності розробки та аналізу адміністративно-правового механізму інформаційного забезпечення протидії корупції в правоохоронних органах України задля підвищення ефективності протидії цьому негативному явищу в означених органах. В результаті сформульовано відповідні науково-обґрунтовані теоретичні положення, а також розроблено низку актуальних пропозицій щодо удосконалення норм національного законодавства. Дисертація складається із вступу, трьох розділів, які включають вісім підрозділів, висновків, списку використаних джерел. Вступ містить обґрунтування актуальності теми дисертації, її мету, предмет, об’єкт і завдання, викладення сутності та стану розробки досліджуваної наукової проблеми, теоретичне та практичне значення основних положень дисертації, її наукову новизну, а також апробацію результатів дослідження. The thesis research allowed to resolve comprehensively the scientific task, which consisted in the necessity of developing and analyzing the administrative and legal mechanism of information support to counteracting the corruption in law enforcement agencies of Ukraine in order to increase the efficiency of countering this negative phenomenon in the specified bodies. As a result, the appropriate science-based theoretical foundations have been formulated, as well as the range of relevant proposals regarding the improvement of national legislation norms has been developed. The thesis consists of the introduction, three sections, divided on eight subsections, conclusions and references. The introduction contains the substantiation of the thesis topic relevance, its purpose, subject, object and tasks, statement of the essence and status of the investigated scientific problem development, theoretical and practical value of the main thesis regulations, its scientific novelty, as well as the research results approbation.
Administrative and legal mechanism of information support to counteracting the corruption in law enforcement agencies of Ukraine
Keywords: адміністративно-правовий механізм; інформаційна діяльність; інформаційне забезпечення; правоохоронний орган; протидія корупції; корупція