Оцінка майнових прав інтелектуальної власності - Іванова, К. Ю. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2019)
Стаття присвячена аналізу механізму оцінки вартості майнових прав інтелектуальної власності та виявленню особливостей цього механізму. Обґрунтовується, що оцінка майнових прав інтелектуальної власності є складовою оціночної діяльності в цілому і оцінці піддаються не самі нематеріальні (ідеальні) об’єкти, а майнові права на них. Розглядаються окремі випадки оцінки майнових прав інтелектуальної власності і їх регламентація в законодавстві. // The article is devoted to the analysis of the mechanism for assessing the cost of property rights of intellectual property and the identification of the features of this mechanism. It is substantiated that the assessment of property rights of intellectual property is an integral part of the evaluation in general and the assessment is not subject to the most intangible (ideal) objects, but property rights to them. Separate cases of assessment of property rights of intellectual property and their regulation in legislation are considered.
Keywords: інтелектуальна власність; нематеріальний актив; майнові права інтелектуальної власності; оцінка майнових прав; ринкова вартість; intellectual property; intangible assets; property rights of intellectual property; evaluation; market value