Застосування методів машинного навчання для дослідження результатів зовнішнього незалежного оцінювання - Коновалова, Т. О. (My University, 2020)
В атестаційній роботі розв'язується задача дослідження результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з окремих предметів за 2020 рік із ви- користанням методів машинного навчання, а саме, методу кластерізації k -середніх та допоміжного методу зниження розмірності – методу головних компонент. Було розроблено програмний продукт для обробки багатовимірного масиву результатів зовнішнього незалежного оцінювання випускників міста Хар- кова за 2020 рік та кластерізації закладів середньої освіти міста Харкова щодо якості навчання за окремими предметами. Отримані результати дослідження були подані у графічному вигляді і на їх основі були зроблені висновки щодо якості освіти
Keywords: методи машинного навчання; метод головних компонент; методи кластерізації; власний вектор; власне значення; кореляційна матриця; зовнішнє незалежне оцінювання