Розроблення автоматичного пульта дистанційного керування роботом-промоутером - Сильцов, М. К. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процес дистанційного керування з використанням бездротового зв’язку. Предмет розробки – структурна та функціональна організація пульта дистанційного керування як засобу забезпечення двосторонньої бездротової взаємодії між користувачем і виконавчим пристроєм. Мета роботи – вдосконалення системи дистанційного керування шляхом розробки та дослідження функціонального пульта, який реалізує надійну двосторонню бездротову комунікацію на базі мікроконтролера Arduino та модуля nRF24L01, із використанням графічного OLED-інтерфейсу для зручності користувача. Методи дослідження – вивчення технічної документації, практичне моделювання електронних схем, розробка програмного забезпечення мовою C/C++ для мікроконтролера Arduino. У роботі розглянуто процес створення пульта дистанційного керування, описано принципи взаємодії між передавачем і приймачем за допомогою модуля nRF24L01, виведення інформації на OLED-дисплей, обробку сигналів з аналогового джойстика та використання бібліотек для Arduino. Розроблений пристрій забезпечує стабільну бездротову передачу даних, графічне відображення інформації та керування рухомим об’єктом за допомогою джойстика. Для демонстрації роботи в лабораторних умовах реалізовано імітацію реакції виконавчих механізмів через світлодіоди.
Keywords: Arduino; дистанційне керування; дослідження функціонального пульта; бездротова комунікація