Інформаційна складова галузі соціальної сфери - Мельников, О. Ф.; Букіашвілі, В. О. (My University, 2013)
У статті визначена інформаційна складова галузі соціальної сфери – житлово-комунальне господарство. У роботі з’ясовано, що одним із основних напрямів удосконалення державного управління житлово-комунальним господарством в умовах реформування є створення дієвої системи моніторингу стану житлово-комунального господарства. Основою оптимізації і структурування системи моніторингу є запровадження інформаційної бази даних про стан житлово-комунального господарства. Формування інформаційної системи збору, опрацювання та передачі даних дозволить органам державної влади та місцевого самоврядування оперативно аналізувати та оцінювати ситуацію в житлово-комунальному господарстві. Розробка та створення інформаційної системи пов’язані з необхідністю отримання актуальної та достовірної інформації про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств, споживачів комунальних послуг, стан основних фондів житлово комунального господарства.
Keywords: соціальна сфера; реформування житлово-комунального господарства; інформаційна система