Адаптація до університетського життя та стан здоров’я студентства - Омельченко, В. В. (Харк. нац. ун-ту ім. В. Н. Каразіна, 2016)
У даній статті авторка спирається на концепцію, згідно якої адаптація є складноструктурованою системою, що містить низку підсистем. У статі здійснюється аналіз емпіричних даних дослідження (опитані студенти Харківського національного університету радіоелектроніки (n=874, 2013/2014 навч. р.) насамперед щодо середовищної, діяльнісної та соціальної підсистем адаптації студентства до університетського життя, а також щодо оцінок стану та ставлення студентства до власного здоров’я.
Keywords: адаптація як складноструктурована система; здоров’я; адаптация как сложно структурированная система; здоровье; adaptation as a hard-organized system; health.