Дефлектор - Семенець, В. В.; Копоть, М. А.; Аврунін, О. Г.; Шубін, І. Ю. (My University, 2020)
Дефлектор містить циліндричний патрубок з насадженими на нього конічним дифузором, захищеним зовні конусним щитком-козирком, і встановленим над вихідним отвором конічного дифузора конусним зонтом-ковпаком, причому верхня частина дифузора, щиток-козирок і зонтковпак охоплені циліндричним кожухом. Додатково дефлектор містить профільний кожух, який спільно з конічним дифузором виконує роль спрямованого сопла, а конусний зонт-ковпак доповнено обичайкою, яка має зворотну конусну форму відносно зонта-ковпака та кріплення, які мають плоску конструкцію по всьому профілю деталей, що з'єднуються та виконують роль сепараторів повітряного потоку.
Keywords: дефлектор; аеродинаміка; вентиляція