Спосіб диференційної діагностики когнітивних розладів у хворих на дисциркуляторну енцефалопатію - Висоцька, О. В.; Кожина, Г. М.; Рисована, Л. М.; Чайка, Є. Е. (ХНУРЕ, 2014)
Спосіб диференційної діагностики когнітивних розладів у хворих на дисциркуляторну енцефалопатію включає визначення клініко-лабораторних показників артеріальної гіпертензії, включення їх у формули дискримінантного аналізу з подальшим діагностуванням ступеня когнітивних розладів. При цьому як показники артеріальної гіпертензії беруть систолічний та діастолічний тиски, кількість еритроцитів і швидкість їх осідання, протромбіновий індекс. Крім того, враховують стадію дисциркуляторної енцефалопатії й результати деяких психологічних досліджень, а саме: шкали депресії й тривожності Гамільтона, трьох показників з опитувальника SF-36 - фізичне функціонування, емоційне функціонування й психологічне здоров'я; всі ці показники заносять у формули та на підставі значень обох дискримінантних функцій будують територіальну карту та за нею визначають ступінь когнітивних розладів у хворих на дисциркуляторну енцефалопатію.
Keywords: діагностика; когнітивні розлади; дисциркуляторна енцефалопатія