Основи розробки кросплатформного програмного забезпечення на Avalonia - Новоселов, С. П.; Сичова, О. В. (Видавництво Іванченка І. С., 2024)
У навчальному посібнику містяться відомості для розробки додатків на Framework Avalonia. Розглядаються різноманітні аспекти, починаючи від налаштування робочого середовища, встановлення .NET на платформі Linux, і завершуючи реалізацією доступу до бази даних та відображенням структурованої інформації. Посібник також надає вичерпну інформацію щодо створення інтерфейсу користувача засобами Avalonia, взаємодії між візуальними елементами, використання елементів користувача, роботи з XAML та командами Avalonia. Подана інформація щодо прив’язки даних, роботи з властивостями стилю, маршрутизації подій, шаблонів даних і моделей відображення. Навчальний посібник призначено для підготовки здобувачів освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) рівнів освіти в галузі електроніка, автоматизація та електронні комунікації, а також інформаційні технології. Може бути корисним розробникам програмного забезпечення, які цікавляться конструюванням користувацьких інтерфейсів з використанням Framework Avalonia. Особливо корисним цей посібник буде для тих, хто працює на платформі Linux і хоче використовувати Visual Studio Code або MS Visual Studio як інструменти розробки.
Keywords: Framework Avalonia; інтерфейс користувача; кросплатформне програмне забезпечення