Поширення електромагнітних хвиль типу Флоке-Блоха в середовищах з періодично мінливими властивостями - Мусієнко, В. В. (My University, 2019)
Методом покрокового алгоритму розглянуто поширення електромагнітних хвиль прямого і зворотного напрямків в багатошаровій структурі обмеженої довжини з періодичною неоднорідністю меандрового типу. Досліджено частотні залежності амплітуд хвиль прямого і зворотного напрямків, а також трансформація частотних характеристик при зміні числа бар'єрів. Розглянуто трансформацію частотних залежностей в широкому інтервалі зміни співвідношення проникності шарів. Виявлено відтиснення частотного спектру до свого нижнього кінця при збільшенні цього співвідношення.
Keywords: електромагнітні хвилі; багатошарові структури; система Флоке-Блоха; метод покрокового алгоритму