Призначення на посади голів та заступників голів місцевих державних адміністрацій як підстава виникнення індивідуальних трудових правовідносин - Єрьоменко, В. В.; Пугач, А. О. (право, 2019)
Стаття присвячена дослідженню поняття та ролі призначення як заключного юридичного факту в системі юридичних актів при заміщенні посад голів й заступників голів місцевих державних адміністрацій. Зокрема, досліджено історичні аспекти розвитку цього правового поняття, змістовне наповнення поняття призначення. Обґрунтована доцільність застосування цього способу для заміщення посад голів місцевих державних адміністрацій та їх заступників, його результативність застосування на практиці. Розглянуті теоретичні засади застосування фактичних складів при виникненні трудових правовідносин. The article is devoted to the study of the concept and role of appointment as a final legal fact in the system of legal acts in replacing the positions of heads and deputy heads of local state administrations. In particular, the historical aspects of the development of this legal concept, the content of the concept of purpose are studied. The expediency of application of this method for replacement of positions of heads of local state administrations and their deputies, its efficiency of application in practice is substantiated. Theoretical bases of application of actual structures at occurrence of labor legal relations are considered.
Keywords: юридичний факт; складні юридичні факти; акт призначення; конкурс; конкурсні посади; строковий трудовий договір; legal fact; complex legal facts; act of appointment; competition; competitive position; chairman and deputy heads of local state administrations; fixed-term employment contract