Цифровий пристрій вимірювання товщини захисних покриттів - Хорошайло, Ю. Є.; Семенов, С. Г.; Лимаренко, В. В.; Єфименко, С. А.; Сезонова, І. К. (My University, 2019)
Цифровий пристрій вимірювання товщини захисних покриттів, який містить індикатор, приймаючий підсилювач, об'єкт контролю, мікроконтролер та аналогово-цифровий перетворювач, генератор, вхід якого з'єднаний з виходом мікроконтролера, вхід індикатора також з'єднаний з мікроконтролером, приймаючий підсилювач, який підключено до аналогово-цифрового перетворювача, перетворювач інтерфейсу, канал зв'язку з ЕОМ, мікроконтролер підключено до перетворювача інтерфейсу, перетворювач інтерфейсу підключений по каналу зв'язку до ЕОМ, як інтерфейс використовують мікросхему інтерфейсу USB, а як ЕОМ використовують персональний комп'ютер, який відрізняється тим, що додатково введені інвертор й індуктивний датчик, а як генератор використовують генератор стабільної частоти та амплітуди, вихід якого з'єднаний з входом індуктивного датчика, що являє собою Ш-подібний трансформатор, зібраний з одного боку котушки без замикаючих пластин, який виходом підключений до входу приймаючого підсилювача, що виходом підключений до входу інвертора, що підключений до аналогово-цифрового перетворювача, а аналогово-цифровий перетворювач підключений до входу мікроконтролера, причому індуктивний датчик має відшліфовану робочу поверхню, якою він щільно притискається до поверхні об'єкта контролю, а опір якого пропорційний квадратному кореню від індуктивності.
Keywords: цифровий пристрій; вимірювання товщини; захисне покриття; мікроконтролер; аналогово-цифровий перетворювач; генератор