Розробка системи управління якістю виробничих процесів у закладі ресторанного господарства - Безсонний, В. Л. (My University, 2025)
У роботі проведено аналіз нормативної бази та існуючих проблем контролю якості в ресторанах. Здійснено моделювання бізнес-процесів ресторану «Континент» та ідентифікацію ризиків. Обґрунтовано вибір критичних контрольних точок та розроблено систему їх моніторингу на базі технологій LoRaWAN та Bluetooth. Спроектовано архітектуру інформаційної системи та розроблено цифрові інструкції (SOP). Наукова новизна полягає в удосконаленні методики управління якістю шляхом інтеграції принципів НАССР з елементами IoT та введенні операційних меж контролю, скоригованих на величину розширеної невизначеності вимірювань. Практичне значення результатів: впровадження системи дозволяє мінімізувати втрати сировини, забезпечити простежуваність процесів та знизити ризики випуску небезпечної продукції. Економічна ефективність підтверджена розрахунком ROI. Сфера застосування: заклади ресторанного господарства, готельно ресторанні комплекси, підприємства харчової промисловості.
Keywords: управління якістю; безпечність харчових продуктів; ресторанне господарство; невизначеність вимірювань