Аналіз механізмів забезпечення гарантованої якості обслуговування в мультисервісних IP мережах - Грошев, А. С.; Колтун, Ю. М. (ФОП Петров В. В., 2022)
Сучасні IP технології орієнтовані на передачу широкосмугових мультимедійних послуг в реальному масштабі часу методом комутації пакетів. Зокрема широкою популярністю користуються найсучасніші інфокомунікаційні послуги платформи Triple-Play Services. Сутність надання цих послуг полягає в обслуговуванні, що включає обмін інформацією, яка подається в трьох видах: мова, дані та відео та яка відповідає жорстким вимогам до якості обслуговування (QoS) [1]. Тому у разі організації мультисервісних IP-мереж однією з найважливіших задач є забезпечення практичної реалізації різних механізмів QoS з метою підвищення якості послуг, що надаються [2]. Метою доповіді є аналіз механізмів забезпечення гарантованої QoS в мультисервісних IP-мережах з використанням технології MPLS та моделей обслуговування IntServ і DiffServ.
Keywords: QoS; Triple-Play Service; мова; відео; MPLS