Комунікативно-герменевтична парадигма в освіті як підґрунтя формування професійних компетенцій майбутніх інженерів - Калиновський, Ю. Ю.; Калиновський, К. Ю. (ХНУРЭ, 2017)
Стратегічною метою побудови інноваційної моделі освіти є подолання кризи в освіті, а через неї – і системної кризи у суспільстві. Вона удується на новому розумінні сутності освіти, інакше вибудовує освітній процес, змінює диспозицію учасників навчального процесу – студента та викладача, збагачується культурним змістом. Перехід до інноваційної освіти пов’язується зі зламом стереотипів педагогічного мислення, звичного способу професійної діяльності, в межах якої функція викладача зводиться до трансляції соціокультурного спадку.
Keywords: освіта; інженер