3d-друк і обчислювальна гідродинаміка – нова ера терапії синуситу - Сокольцов, А. О.; Аврунін, О. Г. (My University, 2025)
У порівнянні з традиційними методами доставки (спреї, небулайзери), е-вейп-аерозолі забезпечують кращу інфільтрацію в цільові області. Представлений комплексний підхід відкриває нові можливості для персоналізованої терапії хвороб носа і пазух, поєднуючи візуалізаційні технології, комп’ютерне моделювання та інженерні рішення для досягнення максимальної ефективності лікування
Keywords: інфільтрація; обчислювальна гідродинаміка; ніс; синусит