Застосування методів машинного навчання при обробці великих даних - Башкатов, Є. О. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – існуючі хмарні сервіси AWS та методи обробки і зберігання великих даних. Мета роботи – дослідження і побудова ефективної інфраструктури з сервісів Amazon, яка дозволяє зберігати та обробляти великі об’єми даних на прикладі класифікації даних методами машинного навчання. Методи дослідження – побудова та навчання нейронних мереж, методи обробки та зберігання великих даних. В результаті кваліфікаційної роботи були розглянуті нові рішення для обробки та зберігання великих даних на основі сервісів AWS та запропоновано ефективну архітектуру, що дозволяє працювати з великими об’ємами даних. Подана в роботі архітектура може бути використана в будь-якій сфері, де використовуються великі дані, зокрема в eCommerce, Sales, Supply Chain, Delivery або Health Care бізнес-проектах. Показана архітектура, завдяки використанню хмарних технологій, легко розширюється, що дозволяє покрити усі потреби бізнесу та користувачів.
Keywords: багатокласова класифікація; великі дані; хмарні сервіси; хмарні сховища; інтернет атаки