Правові виклики Індустрії 4.0 - Єфремова, К. В. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
Публікація присвячена правовим питанням, з якими стикнуться суб’єкти господарювання, впроваджуючи програму Індустрія 4.0. серед основних напрямків, на які впливатиме впровадження принципів цифрових трансформацій Індустрії 4.0, авторка виділяє такі: відповідальність (договірна відповідальність та розподіл ризиків, порядок притягнення до відповідальності); захист даних та ІТ-безпека (порядок міжнародної передачі даних); питання щодо захисту прав інтелектуальної власності; прогалини трудового законодавства (дистанційна робота). The publication is devoted to the legal issues faced by business entities by introducing the Program of the Industry 4.0. Among the main areas that will affect the implementation of the principles of digital transformations of industry 4.0, the author identifies the following: Responsibility (contractual responsibility and distribution of risks, the procedure for prosecution); data protection and IT security (the procedure for international data transfer); the issue of protecting intellectual property rights; Gaps of labor legislation (remote work).
Keywords: правове забезпечення; Індустрія 4.0; інтернет речей; хмарні обчислення; цифровізація промисловості; управління даними; СЕП; дистанційна робота; legal support; industry 4.0; internet things; cloud computing; digitalization of industry; data management; SEP; distance work