Дослідження модового складу оптичних волокон - Дегтярьов, Р. М. (My University, 2020)
Об’єкт дослідження — одномодове оптичне волокно. Мета роботи — закріплення знань про основні закономірності фізичних процесів що відбуваються в оптичному волокні при розповсюджені світлових хвиль. Методи досліджень — комп’ютерне моделювання з використанням пакету COMSOL.
Keywords: оптичне волокно; дисперсія; одномодове волокно; багатомодове волокно; кабель; серцевина