Дослідження та удосконалення інфрачервоного засобу охорони об'єктів - Подпорін, Є. В. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження - інфрачервоний пасивний охоронний пристрій з підвищеною захищеністю від помилкових спрацьовувань. Предмет дослідження- розробка й розрахунок електричної принципової схеми інфрачервоного пасивного охоронного пристрою. Метод дослідження - системний підхід, електричний розрахунок, моделювання схем інфрачервоного пасивного датчика руху. За допомогою моделювання схем пасивної ІК системи отримані необхідні параметри для розрахунку фільтра нижніх частот, диференціального підсилювача й ключового каскаду. Показано вплив схеми побудови ІК пасивного датчика руху на частоту помилкових спрацьовувань. Прогнозне припущення про розвиток об'єкта дослідження - пошук оптимальної схеми побудови системи інфрачервоного пасивного охоронного пристрою
Keywords: пасивний іч охоронний пристрій; фільтр нижніх частот; диференціальний підсилювач; сонячна завада; двохдиапазонний метод; помилкове спрацьовування