Методи і моделі обробки та класифікації зображень об'єктів з елементами самоподібності. Аналіз і реалізація апаратних методів розрахунку показників топологічної фрактальної розмірності з використанням відеокарт - Щербінін, Є. С. (My University, 2019)
Метою атестаційної роботи є аналіз моделєй і методів обробки та класифікації зображенб об’єктів з елементами самоподібності і апаратна реалізація топологічної фрактальної розмірності з використанням відеоракт. У ході виконання атестаційної роботи буде проаналізовано напрями використання фрактільних розмірностей а також буде обрана предметна область у котрій будуть використанні методи розрахунку топологіної розмірностей а саме у медецинському напряму, обробка зображення енергограм. Для данного проекту будуть розроблені різні алгоритми розрахунку топологічної фрактальної розмірності зображення та буде обрана модель для обробки зображення енергограм. Для розрахунку фрактальної розмірності на відеокартах будуть розлянуті моделі паралельних розрахунків та будуть обрані оптимальні бібліотеки за для реалізації системи розрахунку. Реалізоване програмне забезпечення дозволить розрахувати фрактальну розмірність зображення енергограм.
Methods and Models for Processing and Classification of Objects Images With Self-Similarity Elements. Analysis and Implementation of Hardware Methods for Calculating Topological Fractal Dimension Using Video Cards
Keywords: бібліотека; вектор; топологічна фрактальна розмірність; відеокарта; класифікація зображень; CPU; GPU; NumPuy