Розроблення підсистеми прийняття рішень для орієнтації робота у динамічному просторі - Канаєв, В. Д. (My University, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності виробництва за рахунок розробки підсистеми прийняття рішень для орієнтації мобільного робота. Об’єкт розробки – процес орієнтації мобільного робота. Предмет розробки – підсистема прийняття рішень для орієнтації мобільного робота Для досягнення мети було розглянуто та проаналізувані сучасні мобільні роботи, які здатні орієнтуватися у динамічному просторі. Більш детально розглянули метод SLAM, що використовується в мобільних автономних засобах для побудови карти в невідомому просторі або для оновлення карти в заздалегідь відомому просторі з одночасним контролем поточного розташування та пройденого шляху. Під час написання кваліфікаційної роботи було промодельовано рух мобільного робота у динамічному просторі. Розроблено код для симуляції прийняття рішень для орієнтації мобільного робота, який під час свого руху здатен генерувати карту, на фоні оточуючих його перешкод. Описано етапи установки програми та проведено її тестування.
Keywords: орієнтація мобільного робота; мобільний робот; робот у динамічному просторі; система навігації