Розробка персоналізованого натурного симулятора для опанування проведення голкової декомпресії грудної клітки - Чернікова, І. В.; Тимкович, М. Ю.; Семенець, В. В. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
У роботі була розглянута актуальність розробки персоналізованого натурного симулятора для опанування проведення голкової декомпресії грудної клітки. Була опрацьована його будова та розроблена методика його виготовлення. Проаналізовані основні етапи його роботи, проаналізовані можливі рішення до автоматизації. На поточному етапі здійснюється реалізація автоматизованого програмного рішення для подальшого його впровадження в медичну практику.
Keywords: КТ грудної клітини; натурний симулятор; голкова декомпресія грудної клітки