Моделювання стаціонарної теплопередачі в 3-вимірній багатошаровій структурі з трубчастими нагрівачами для системи оптимального керування - Слесаренко, А. П.; Романченко, М. А.; Сорока, О. С. (ХНУРЭ, 2009)
Будується математична модель 3-вимірної багаторівневої електротеплоакумулювальної системи, призначеної для обігріву великого приміщення, яка має забезпечувати тепловий стандарт нагріву підлоги з урахуванням впливу навколишнього середовища. Математична модель надає можливість вирішення задач оптимального керування наявними енергоресурсами, що живлять систему, для здійснення заданих теплових стандартів у режимі реального часу.
Keywords: проблеми теплопередачі; математичне моделювання; багаторівнева електротеплоакумулювальна система