Методи 3d сканування для задач ігрової індустрії - Курило, І. Є. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження - технологія фотограмметрії в сучасних і майбутніх відеоіграх. Предмет дослідження - створення оптимального процесу застосування фотограмметрії для виробництва відеоігрових моделей. Мета роботи - створення оптимального плану робочого процесу для створення ігрового об'єкта з мінімальним витраченим часом і відповідним всім стандартам сучасних ігрових моделей для AAA-відеоігор. У роботі вивчені всі техніки створення відеоігрових моделей з використанням фотограмметрії. Розроблено оптимальний процес виробництва моделей. Створено схеми і техніки фотограмметричних вимірів. Вивчено комп'ютерні програми для обробки та подальшої імплементації сканованою моделі. Розроблено оптимальне використання і обробка моделей для відеоігрових двигунів. Досліджені проблеми використання сканованих об'єктів у відеоіграх. Створена ігрова сцена відповідаюча світовому рівню AAA-відеоігор, з використанням сканованих об'єктів методом фотограмметрії.
Keywords: технологія фотограмметрії; відеоігра; виробництво моделей