Модель перспективного керуючого автомату паралельної дії - Дрозд, О. Ю. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка «гнучкої» або «модульної» архітектури керуючих автоматів паралельної дії та створення підґрунтя для побудови математичної та HDL-моделей таких автоматів. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз відомих архітектур та математичної моделі керуючих автоматів паралельної дії: розглянуто елементи математичної моделі класичного ЛКА ПД, наведено та досліджено відомі на даний час структури керуючих пристроїв з паралельною архітектурою. Виконано розробку структури перспективного ЛКА ПД, що отримав назву модульний логічний керуючий автомат паралельної дії – МЛКА ПД. Досліджено HDL-моделі відомих ЛКА ПД та запропоновано варіант реалізації такої моделі для МЛКА ПД. У результаті виконаних досліджень усунуто такий недолік керуючих пристроїв з паралельною архітектурою, як їх фактична побудова за принципом «жорсткої логіки», або недовикористання можливостей створення «гнучких» систем керування на базі сучасних кристалів ПЛІС. Запропонована концепція «модульної архітектури» керуючих пристроїв паралельної дії дозволяє створювати «гнучку» структуру логічних керуючих автоматів. Саме на базі цієї концепції з'являється можливість синтезувати структури МЛКА із заданою функціональністю у залежності від конкретних задач системи керування, що будується на його основі.
Model of a Prospective Parallel-Action Controlling Automaton
Keywords: технологія паралельного логічного керування; пристрої з паралельною архітектурою; ПЛІС-контролер паралельної дії