Корекція колірного балансу цифрового зображення на основі статистичних характеристик - Григор'єв, О. В.; Колесникова, Т. В.; Яценко, Л. О. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2021)
Кольорові спотворення цифрових зображень пов’язані з освітленням сцени, що знімається, з неправильним завданням балансу білого і сірого, помилками в експозиції. Недоекспанування або зменшення фокусування призводять до пом’якшення насиченості кольорів, а при перетримці виходять пастельні кольори. Все це призводить до необхідності програмної настройки кольору.
Keywords: колірний баланс; фотографія