Загальний регламент із захисту даних: перспективні шляхи розвитку для українського законодавства та бізнесу - Анісімов, К. Г. (Право, 2018)
У статті проаналізовано сучасні стандарти та вимоги до обробки персональних даних, які пропонуються Загальним регламентом про захист даних, а також сучасне українське законодавство про захист персональних даних. Водночас у цій статті представлені приклади, коли виконання зобов'язань є обов'язковим для українських компаній. Автор запропонував деякі зміни до низки українських законодавчих актів та визначив подальші шляхи модернізації українського законодавства з метою досягнення європейських стандартів та ефективного використання права на захист персональних даних. Крім того, автор описав кроки, які українським компаніям потрібно зробити для дотримання вимог Регламенту та належного захисту прав суб’єктів даних. // In the Article modern standards and requirements to processing of personal data, which are proposed by the General Data Protection Regulation, as well as nowadays Ukrainian legislation on personal data protection are analysed. At the same time, in this Article examples, when thenfulfilment of obligations is mandatory for Ukrainian companies, are represented. The author proposed some changes into a range of Ukrainian legislative acts and defined further ways of Ukrainian legislation modernisation in order to reach European standards and effective use of right on personal data protection. In addition, the author described steps, which Ukrainian companies need to make for compliance with requirements of the Regulation and proper protection of data subjects rights.
General data protection regulation: perspective ways for ukrainian legislation and business development
Keywords: персональні дані; захист даних; обробка персональних даних; дотримання ділових норм; GDPR; personal data; data protection; processing of personal data; business compliance