Алгоритми самоорганізації бездротових сенсорних систем - Бєлоусов, В. О. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – самоорганізована розподілена бездротова сенсорна система (БСС). Предмет дослідження – методи організації передачі даних у розподілених бездротових сенсорних системах. Мета роботи – дослідження методів організації передачі даних у розподілених бездротових сенсорних системах. Оглянуті основні протоколи маршрутизації, алгоритми самоорганізації бездротових сенсорних мереж. Проведений аналіз апаратних засобів, за допомогою яких можна пообдувати сенсорну мережу. Запропоновані алгоритми, як для обробки інформації на вузлах так і обробки інформації на серверній стороні, програмно реалізовано ці алгоритми. Проведено тестування як на фізичних пристроях, так і у програмі для моделювання сенсорної мережі.
Keywords: сенсорні мережі; сенсорні системи; маршрутизація; самоорганизація; wimax; zegbee