Дослідження систем технічного зору в задачах розпізнавання образів - Ярова, Ю. Д. (My University, 2021)
У даній роботі наведено класифікацію методів розпізнавання образів. Детальний аналіз систем технічного зору, перевірка статистичних гіпотез під час розпізнавання образів. Розглянуто розпізнавання образів за допомогою штучних нейронних мереж. Розроблено алгоритм і програмне забезпечення, в якому відповідно до певного кольору, камера знаходить відповідний об'єкт, розпізнає його і посилає сигнали в систему управління і переміщається навколо об'єкта; все йде в автономному режимі
Keywords: системи технічного зору; системи розпізнавання образів; автономне управління; нейронні мережі; штучний інтелект