Проблемні питання та математичні аспекти побудування параметрів для криптографічних перетворень - Бондаренко, М. Ф.; Петренко, О. Є.; Фролов, О. С. (ХНУРЭ, 2011)
В статті наведено математичну модель обчислення квадратного кореня в полі 2-адичних цілих, складової одного з трудомістких етапів обчислення порядку еліптичної кривої, визначеної на полі GF ( ) 2n та здійснено обґрунтування вибору початкових умов, необхідних для виконання даної операції, що дозволяє будувати загальносистемні параметри для криптографічних перетворень надвисокого рівня стійкості.
Keywords: криптографічне перетворення; стійкість; еліптична крива