Загальна характеристика основних напрямів діяльності провідних країн світу щодо забезпечення належного функціонування систем економічної безпеки держави - Мельник, В. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Дослідження присвячується питанню ознайомлення та аналізу основних напрямів діяльності провідних країн світу щодо забезпечення належного функціонування систем економічної безпеки держави. Наголошується, що зважаючи на складність, багатогранність та, безумовну, роль і значимість економічної складової, вагоме місце відводиться безпековій політиці в економічній сфері. Визначаються та досліджуються основні напрями діяльності провідних країн світу щодо забезпечення належного функціонування систем економічної безпеки держави. Встановлюються позитивні аспекти іноземного державного регулювання економічної сфери з метою оцінки можливості запозичення та подальшого впровадження до національної правової площини.
Keywords: безпекова політика в економічній сфері; національна економіка