Узагальнена модель оптимального планування прибутку при розширенні виробництва - Рибалка, А. І.; Мегель, Ю. Є.; Руденко, А. П.; Данілко, І. В. (ООО "Северо-восточная энергетическая компания "СВЕКО"", 2010)
В роботі розглядається математична модель задачі оптимального планування періодичного використання прибутків на розширення виробничих потужностей з метою отримання максимуму загального прибутку за весь запланований період і знаходження оптимального плану методом динамічного програмування у загальному вигляді. Отримані розрахункові формули дозволяють досить легко знаходити оптимальний план для будь-яких значень параметрів задачі без застосування динамічного програмування.
Keywords: оптимальне планування; прибутки; виробничі потужності