Акустооптичний сенсор метану - Поплавський, А. В. (My University, 2022)
В роботі проведений аналіз методів надчутливої лазерної спектроскопії. Визначено переваги та область застосування методу лазерної акустооптичної спектроскопії. Проведено розрахунок методу при застосуванні нерезонансної акустооптичної кювети, He-Neі напівпровідникового лазеру, при реєстрації малих концентрацій метану.
Keywords: акустооптична спектроскопія; кювета; лазер; метан; поглинання