Проблеми використання власних коштів бюджетних установ - Дмитрик, О. О. (Право, 2016)
Стаття присвячена дослідженню проблем правового регулювання використання власних коштів бюджетних установ. Установлено особливості використання власних коштів бюджетних установ. На прикладі таких бюджетних установ, як державні і комунальні вищі навчальні заклади, розкрито і досліджено основні проблеми, пов’язані із використанням коштів, отриманих як плата за надання послуг, виконання робіт, гранти, дарунки та благодійні внески, а також кошти від реалізації в установленому порядку продукції чи майна та іншої діяльності. Власні кошти, як слушно вказують науковці, виступають джерелом зростання фінансових можливостей бюджетної установи, збільшення обсягу послуг, підвищення якості обслуговування виробництва і населення, а також дієвості матеріального стимулювання працівників. // The article is devoted to the study of the problems of legal regulation of the use of its own funds of budget institutions. Features of the use of own funds of budget institutions are established. On the example of such budgetary institutions as state and municipal educational institutions, the main problems associated with the use of funds received as fees, grants, gifts, gifts and charitable contributions, as well as funds from the implementation in established order of products or property and other activities. Own funds, as appropriate to scientists, are a source of growth of financial capabilities of a budgetary institution, an increase in services, improving the quality of production and population, as well as the effectiveness of material incentives for employees.
Keywords: спеціальний фонд бюджету; бюджетні установи; власні кошти бюджетних установ; special budget fund; budget institutions; own funds of budget institutions