Дослідження антен систем радіочастотної ідентифікації - Усякий, Є. С. (My University, 2020)
При виконанні атестаційної магістерської роботи проведено огляд і класифікацію різних типів систем радіочастотної ідентифікації. Розглянуто принципи технічної реалізації та характеристик сучасних антен RFID транспондерів та зчитувачей. На основі зібраної інформації проведено розрахунки конструкцій та основних характеристик мікросмужкової антени мітки та PIFA антени RFID системи, що працюють в УВЧ діапазоні хвиль. Важливим є той факт, що при застосуванні розроблених антен та розташуванні мітки на металевих поверхнях дистанція реєстрації не зменшується. З точки зору практичної експлуатації антени мають ряд важливих показників: відносна нескладність конструкції; низький профіль та компактні розміри, гарний коефіцієнт підсилення. В кінці роботи зроблено висновки та пропозиції застосування отриманих при досліджені даних.
Keywords: мікрοсмужкοва антена; діаграма спрямованості; смуга частοт; кοефіцієнт підсилення; pifa; радіοчастοтна ідентифікація