Загальний огляд концепції прав людини в мусульманському світі - Шарович, Д. Я.; Маринів, І. І. (право, 2021)
У даній роботі, автор наводить загальний огляд прав людини в ісламському світі. Проаналізовано питання прав людини у різних країнах, де шаріат має визначний вплив на їхні системи права, а саме: Пакистан, Саудівська Аравія та Іран. Досліджено діяльність міжнародної міжурядової організації в сфері прав людини, а саме Організації ісламського співробітництва, яка об’єднує всі мусульманські країни у світі та у власній діяльності керується засадами шаріату. In this paper, the author gives a general review of human rights in the Islamic world. The issues of human rights in different countries are analyzed, where Sharia has a significant impact on their systems of law, namely Pakistan, Saudi Arabia and Iran. The activities of the International Intergovernmental Organization in the Field of Human Rights are investigated, namely the organization of Islamic cooperation, which unites all Muslim countries in the world and in its own activities is guided by the princes of Sharia.
Keywords: іслам; права людини; шаріат; Пакистан; Саудівська Аравія; Іран; Організація ісламського співробітництва; islam; human rights; sharia; Pakistan; Saudi Arabia; Iran; Organization of Islamic cooperation