Дослідження моделей маршрутизації із забезпеченням надійності та відмовостійкості в інфокомунікаційних мережах - Солом’яний, М. В.; Персіков, М. А. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024)
Досліджено технології та засоби забезпечення якості обслуговування, надійності та відмовостійкості в інфокомунікаційних мережах. Визначено особливості гарантування міжкінцевої надійності та відмовостійкости в мережах засобами маршрутизації, де також приділено увагу реалізації високої доступності. Розглянуто поняття та класифікацію моделей маршрутизації щодо забезпечення міжкінцевої якості обслуговування та відмовостійкості. Проведено дослідження потокової моделі надійної маршрутизації. Для цього описано базову потокову модель маршрутизації для одношляхової та багатошляхової стратегій, а також проведено моделювання та аналіз ефективності моделі надійної маршрутизації.
Study of routing models with reliability and fault tolerance in information and communication networks
Keywords: маршрутизація; надійність в інфокомунікаційних мережах; відмовостійкість