Метод сплайн-інтерлінації при знаходженні найбільших (найменших) значень функції двох змінних в замкнутій області - Литвин, О. М.; Ярмош, О. В.; Чорна, Т. І. (ХНУРЭ, 2016)
Пропонується для розв’язання задачі знаходження найбільшого та найменшого значень неперервної функції двох змінних в замкнутій області D=[ ] 012 , використовувати послідовність оптимізаційних задач на заданій системі взаємоперпендикулярних прямих. Побудовано оператори сплайн-інтерлінації та охарактеризовано їх властивості. Розглянуто приклади. Наведено аналіз обчислюваного експерименту.
Keywords: неперервна функція; інтервали монотонності; інтерполяційний сплайн; система вертикальних і горизонтальних прямих