Обґрунтування конструкції силового модулю в магнітній у нейрохірургічній системі - Цзяо Ханкунь; Аврунін, О. Г.; П’ятикоп, В. О. (НТУ «ХПІ», 2022)
В роботі розглянуто питання обґрунтування конструкції силового модулю в магнітній нейрохірургічній системі. При проведенні малоінвазивних оперативних втручань на головному мозку людини актуальними є питання малотравматичного доступу до структур-мішеней. Одним з таких підходів є дистанційне управління стереотаксичним інструментом за допомогою зовнішнього магнітного поля.
Keywords: мозок; стереотаксичний інструмент; магнітне поле