Дослідження методів пошуку оптимальних шляхів на графах з використанням GPU - Каяфюк, Р. В. (My University, 2021)
Мета роботи – підвищення ефективності вирішення задачі пошуку мінімального шляху на графі. Об’єкт дослідження – можливості оптимізації алгоритмів що вирішують задачу пошуку мінімального шляху на графі шляхом застосування до них ідей масивного паралелізму що забезпечуються використанням графічних процесорів. Результати роботи – варіант алгоритму мурашиної колонії пошуку мінімального шляху з використанням ідей масивного паралелізму та його імплементація на GPU. Область застосування – логістичні системи, картографія, наукомісткі розрахунки, аналіз даних, пошук оптимальної послідовності дій для недетермінованої машини.
Keywords: cuda; gpgpu; графічний процесор; задача пошуку мінімального шляху на графі; оптимізація мурашиної колонії; масивний паралелізм; форд-беллман; хвильовий алгоритм