Дослідження впливу колірних і типографічних рішень в інтерфейсі мобільного застосунку на сприйняття користувача - Байкалова, А. О. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено вплив кольорових і типографічних рішень на зручність, ефективність взаємодії та доступність інтерфейсу мобільного застосунку. Проаналізовано принципи інклюзивного дизайну й вимоги стандарту WCAG 2.1 та сформовано вимоги до інтерфейсу.У роботі проаналізовано сучасні підходи до проєктування користувацьких інтерфейсів, принципи інклюзивного дизайну та міжнародні рекомендації з цифрової доступності, зокрема стандарт WCAG 2.1. На основі аналізу цільової аудиторії сформовано вимоги до інтерфейсу мобільного застосунку та визначено перелік основних функціональних екранів. Розроблено три варіанти графічного дизайну інтерфейсу –мінімалістичний, стриманий та інклюзивний, які відрізняються кольоровими й типографічними рішеннями. Для кожного варіанта створено інтерактивні прототипи у середовищі Figma та проведено користувацьке тестування із залученням респондентів різних вікових груп, у тому числі користувачів із частковими порушеннями зору.Оцінювання ефективності інтерфейсних рішень здійснено методом комплексного вагового оцінювання. Результати дослідження показали, що інклюзивний висококонтрастний варіант інтерфейсу має найвищий інтегральний показник ефективності, на основі чого сформовано ре комендації щодо проєктування доступних і ергономічних мобільних інтерфейсів.
Keywords: кольорове рішення; аналіз цільової аудиторії