Правове регулювання відшкодування немайнової шкоди, завданої суб’єкту господарювання (постановка проблеми) - Куценко, Я. О. (Право, 2016)
Стаття присвячена питанню допустимості компенсації немайнової шкоди юридичній особі як однoму з найбільш спірних як в юридичній науці, так і в правозастосовчій практиці, що логічно обумовлено неоднозначністю правової природи юридичної особи. Визначено поняття немайнової шкоди та її складові. Досліджено розвиток юридичної думки щодо визначення поняття ділової репутації юридичної особи. Унаслідок цього питання, пов’язані з можливістю компенсації немайнової шкоди юридичній особі, вимагають серйозного наукового осмислення. // The article is devoted to the right to compensate for non-property damage to a legal entity as one of the most controversial in legal science and in law enforcement practice, which is logically due to ambiguity of the legal nature of a legal entity. The concept of non-property harm and its components is determined. The development of legal opinion on determining the concept of business reputation of a legal entity is investigated. As a result, the possibility of compensation for non-property damage to a legal entity requires a serious scientific comprehension.
Keywords: немайнова (моральна) шкода; юридична особа; суб’єкт господарювання; ділова репутація; критерії порушення ділової репутації; non-property (moral) harm; legal entity; business entity; business reputation; criteria for violating business reputation