Аналіз інноваційної активності та джерел фінансування інноваційної діяльності вітчизняних підприємств - Шейко, І. А. (ХНУРЕ, 2018)
Інноваційний розвиток має першечергове значення у економічному зростанні країні, поліпшенні економічних показників діяльності підприємств, налагодженні ділових зв’язків між сферами науки та освіти та виробничим процесом, а також у зміні структури експорту та імпорту країни. Саме тому аналізу динаміки показників інноваційної сфери приділена неабияка увага з боку вчених та фахівців. Необхідність проведення радикальних перетворень у сфері виробництва обов’язково зачепить сферу інновацій.
An analysis of innovation activity in Ukraine was carried out. The dynamics of the country in the international ratings are considered. The main factors contributing to the low innovation activity of domestic enterprises are highlighted. The main sources of financing of innovation activity are analyzed. The advantages and disadvantages of using each of them are estimated. The perspective directions of development concerning the use of separate sources of financing have been noted.
Keywords: інновації; фінансування інноваційної діяльності; інноваційно-активні підприємства; прямі інноземні інвестиції; лізинг; венчурне фінансування