Розроблення системи інтелектуального керування робототехнічною платформою для виконання виробничих завдань - Царьова, А. О. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка програмного засобу для взаємодії інтелектуальних датчиків, машин та інших роботованих систем, з метою створення високовзаємопов’язаного та автоматизованого виробничого середовища. Об’єкт розробки – комплексні програмні рішення, що використовують алгоритми машинного навчання для аналізу даних, прийняття рішень та виконання завдань, що зазвичай потребують людського інтелекту. Предмет розробки – робототехнічна платформа із інтелектуальним керуванням. У даній роботі розроблено інтелектуальну систему управління рухом мобільної роботизованої платформи на основі комплексного підходу, яка охоплює: методи навігації, способи попередньої обробки даних; сучасні методи та алгоритми інтелектуального управління та нечіткої логіки; сучасна елементна база; методи інтелектуальної обробки та оцінки даних з датчиків в умовах перешкод і неповноти інформації; методи та засоби автоматизованого проектування апаратних і програмних засобів. Розроблено структуру інтелектуальної системи управління рухом для колісної мобільної роботизованої платформи. Наведено результати моделювання руху колісної роботизованої платформи з різними значеннями показань з датчиків у навколишньому середовищі на основі розроблених правил. Запропоновано виконувати програмну розробку системи керування мобільною роботизованою платформою у віддаленому режимі.
Keywords: інтелектуальний датчик; комплексні програмні рішення; платформа із інтелектуальним керуванням