Розпізнавання віку та статі людини за особливостями її голосу - Омельченко, С. В. (European Conference, 2024)
Ряд діалогових довідкових систем, що працюють за телефоном потребують знання статі та віку людини. Інформація про вік та стать людини може бути корисною також при формуванні реклами для конкретної людини, та може використовуватися як додаткова інформація. Для аутентифікації та верифікації людей за їх голосом, розпізнавання слів мови доцільним є визначення віку та статі людини. Відомі зараз методи визначення віку та статі людей не є достатньо надійними в умовах дії завад різного типу
Keywords: розпізнавання віку; розпізнавання статі; розпізнавання за голосом