Метод экстернализации знаниеемких бизнес-процессов - Левыкин, В. М.; Чалая, О. В. (My University, 2016)
У роботі розглянуто проблему формалізації і подальшого використання в процесному управлінні персональних знань виконавців. Такі знання застосовуються при управлінні ходом виконання знання-ємних бізнес-процесів. Запропоновано метод екстерналізації знання-ємних процесів на основі аналізу його логу, який включає в себе етапи виявлення наступних складових: артефактів контексту; статичних залежностей між артефактами і їх атрибутами; залежностей між значеннями атрибутів контексту і діями процесу. Метод дозволяє виявити і перетворити в форму бізнес-правил зафіксовані в логах залежності між станом контексту і діями процесу з тим, щоб потім включити ці залежності в контур управління бізнес-процесом. The paper considers the problem of formalization and subsequent use in the process management of personal knowledge of performers. Such knowledge is used in the management of knowledge-intensive business processes. The method that is intended to externalize the knowledge-intensive processes using process mining techniques is proposed. The method includes the steps of identifying the following components: the context of artifacts; static dependencies between artifacts and their attributes; dependencies between the values of context attributes and process actions. The method allows revealing and transforming into the business rules the hidden relationships between the state of the context and the actions of process in order to later include these dependencies in business process control loop.
Keywords: знаниеемкий бизнес-процесс; интеллектуальный анализ процессов; процессное управление