Актуальні питання удосконалення правового регулювання методів податкового адміністрування - Медведєв, М. Ю. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2019)
У статті досліджується сутність і природа нульової декларації, розглянуто зарубіжний досвід введення у податкову політику єдиного платежу, єдиної декларації, доцільність їх запровадження в податкову систему України; висвітлюється питання можливості створення єдиної інформаційної податкової системи та посилення заходів впливу щодо осіб, які порушують норми податкового законодавства; надаються пропозиції щодо удосконалення та визначення пріоритетних напрямів розвитку податкової системи України. // The article examines the essence and nature of the zero declaration, the foreign experience of introducing a single payment in the tax policy, the unified declaration, the expediency of their introduction into the tax system of Ukraine; The issue of creating a single information tax system and increased measures to influence persons who violate the norms of tax legislation are highlighted; Proposals for improvement and definition of priority directions of development of the tax system of Ukraine are provided.
Keywords: податкове адміністрування; нульова декларація; єдиний платіж; єдина декларація; удосконалення податкової системи; єдина інформаційна податкова система; tax administration; zero declaration; single payment; unified declaration; improvement of the tax system; the only information tax system