Моделювання процесу оцінювання економічної ефективності діяльності промислового підприємства у сучасному нестабільному зовнішньому середовищі - Орлов, В. Б. (My University, 2025)
Мета роботи – теоретичне обґрунтування, економіко-математичне моделювання та розробка рекомендацій застосування в практичній діяльності малих промислових підприємств методики оцінки інтегрального показника економічної ефективності – рентабельності з урахуванням комплаєнс коефіцієнту. Розглянуто теоретично-методичні засади моделювання процесу оцінки рентабельності промислового малого підприємства. Досліджено ефект та ефективність як економічні категорії, сформовано підходи до класифікації видів економічної ефективності діяльності підприємства. Проведено аналіз моделей оцінки показників рентабельності підприємства. Надано загальну характеристику ринкової діяльності малого промислового підприємства ТОВ «ХОУМНЕТ», проаналізовано техніко-економічні показники виробничо-господарської діяльності малого підприємства. Визначено роль комплаєнс контролю у діяльності підприємства. Проведено економіко-математичне моделювання процесу розрахунку інтегрального показника оцінки рентабельності малого промислового підприємства. Виконано змістовну постановку задачі. Запропоновано математичну модель розв’язання задачі. Проаналізовано отримані результати та надано рекомендації. Проведено економічне обґрунтування розробки.
Keywords: ефективність діяльності підприємства; рентабельність; оцінка економічної ефективності; інтегральний показник